Buscar este blog

sábado, 26 de octubre de 2013

Ordino Studios tanca i deixa 35 treballadors al carrer Els treballadors van ser informats dimarts passat que ja no calia que s’incorporessin al seu lloc de feina l’endemà

Ordino Studios ¿ Mala gestión ? ¿ Demasiados gastos ? ¿ Sueldos demasiado elevados ? o en estos momentos un Marketing totalmente erroneo gestionado de una forma pesima , demasiados errores que va a aprovechar la oposición para atacar a un gobierno que lo único que pretende es mejorar la imagen de Andorra en el mundo y desde mi punto de vista lo esta logrando.
http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=28673&Itemid=380

ORIGINAL - http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=28673&Itemid=380

               
Dimarts passat, finalment, la plantilla –unes trenta-cinc persones– era informada pel gerent de l’empresa, Jordi Albà, que l’endemà ja no calia que s’hi incorporessin, que ja no hi havia feina i que l’empresa demanaria la cessió de pagaments a la Batllia. La raó adduïda, que els han tallat la línia de crèdit. La plantilla, ara per ara, encara no ha rebut el salari del setembre.
   Aquesta reunió de dimarts no va ser una gran sorpresa per als empleats, que quinze dies abans ja havien tingut una trobada amb Albà on els advertia que no podia garantir el pagament de les nòmines del setembre i l’octubre. Amb tot, van seguir treballant perquè només els quedaven un parell de setmanes de feina per acabar l’encàrrec, la segona i tercera entrega del joc Stargate, que realitzaven mercès al contracte signat amb Metro Goldwing Mayer. “Per això no ho entenem, perquè sembla que l’empresa pel que fa a projectes anava de conya”, va expressar ahir un dels treballadors. Un altre, més escèptic, va argumentar que “això ha estat un problema de mala gestió, de moltes coses que no s’entenen, com ara el pobre retorn obtingut per un projecte en què es van invertir sis-cents mil euros i només se n’ha recaptat el deu per cent. Com s’entén?”.
Albà els va citar un per un dimecres per explicar-los personalment el procés i garantir-los, verbalment, que cobrarien els sous pendents. En tres terminis, fins al desembre. A la plantilla hi ha el cas d’alguns empleats que s’acabaven d’incorporar –amb les despeses de desplaçament i lloguers que suposa, a banda d’haver deixat altres feines– i que no han rebut ni un euro. Només una “carta ambigua” on no queda clara la seva situació: no els han acomiadat però l’empresa està tancada.  “Hi ha una noia que va venir del Canadà, que es va gastar sis mil dòlars, i sols ha cobrat un mes; hi ha gent jove sense experiència i estrangers que han quedat absolutament penjats”, va apuntar amb indignació un dels companys. “I quan els cridaven per venir i veien que darrere de l’empresa hi havia un Govern i un grup inversor fort”, va dir.
Procediment
Ordino Studios inicia ara la demanda a la Batllia de cessió de pagaments, que significa que amb l’actiu disponible no pot fer front als deutes exigibles. El batlle té entre 24 hores i una setmana per decidir si l’atorga o no. En cas afirmatiu, pot decidir un arranjament judicial, si creu que hi ha opcions de salvar l’empresa. O bé la fallida. Aleshores obre un termini d’un mes perquè es personin els creditors.
La productora instal·lada a Ordino ha comptat de manera continuada amb el suport institucional. Del Govern, d’una banda, que el febrer del 2012  li atorgava un crèdit tou de 250.000 euros que se sumaven als 250.000 que havia rebut anteriorment. Un suport que a banda del finançament privilegiat s’ha manifestat en fets com que el projecte de desenvolupament del videojoc s’anunciés a la sala de premsa de l’edifici del Govern, amb Albà acompanyat per Carles Aleix, director d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI). Després, la relació del Govern amb Albà es devia refredar, com ja es va manifestar quan hi va haver pressions institucionals perquè deixés el càrrec de president de la Societat de Gestió de Drets d’Autor i Drets Veïns (Sdadv).
   El bon tracte institucional, no obstant això, no va quedar limitat al Govern. També el comú d’Ordino li va adjudicar el maig del 2009 –i per un període de quinze anys,  prorrogables a trenta– l’explotació de les instal·lacions del Centre de Congressos per instal·lar-se. Amb un cànon per a la corporació de 15.000 euros l’any, en forma de participació de beneficis. L’estiu passat la corporació va acordar un ajornament que l’estudi mantenia amb la corporació per les despeses de manteniment: quasi 43.000 euros, que es pagarien en dotze mesos.
   També Albà es va fer amb el contracte per produir el Club Piolet, el vaixell insígnia de la programació infantil a la televisió pública. Segons l’acord, Andorra Televisió havia de pagar 235.000 euros per una temporada del programa infantil (amb vint minuts diaris de producció pròpia). Un contracte que està a punt d’expirar. La productora va incorporar una part de l’equip que ja realitzava l’espai a ATV i que havia estat acomiadat en l’aleshores recent reestructuració de la televisió pública.