Buscar este blog

jueves, 8 de agosto de 2013

El Servei d’Ocupació va tancar el mes de juliol amb una reducció del 17% del nombre de treballadors sense feina inscrits.

Es tracta del tercer mes consecutiu que la xifra de desocupats manté un comportament a la baixa i el Govern va voler mostrar ahir un optimisme moderat. Malgrat que els números mensuals els fa públics el departament d’Estadística a través d’una nota de premsa, ahir els va avançar el ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa del consell de ministres. Les persones sense feina eren a data 31 de juliol 847. Un mes abans ascendien a 1.020. Tanmateix, el ministre va remarcar que la xifra també és inferior si es compara amb la del mateix mes del 2012, quan hi havia inscrits 911 treballadors desocupats, i que se situa en un nivell que no s’assolia des del març del 2012.
    “La primera valoració és positiva sempre des de l’absoluta prudència”, va afirmar el ministre portaveu. Cinca va recordar que a l’abril es va assolir “una punta” amb 1.185 aturats i que a partir del maig, i d’una forma discreta   –els desocupats només van disminuir en 9 persones–, es va iniciar un descens “que s’ha consolidat al juliol”. El ministre va reconèixer que s’ha de tenir en compte el pes que pot haver tingut el factor temporalitat en la davallada, atès que l’època estival   és propícia per a noves contractacions. Però va insistir que “no deixen de ser xifres que ens han de satisfer i que hem de mirar de consolidar”.
Creació de nous llocs de feinaMalgrat que el ministre va remarcar que l’anàlisi aprofundida de les xifres encara s’havia d’acabar de fer, sí que va assegurar que el descens s’ha d’atribuir a “una xifra significativa de creació de llocs de treball i no únicament associats al programa de creació de llocs en benefici de la comunitat, també a partir de la iniciativa privada”. En la mateixa línia, hi va afegir que “no és gent que ha marxat del país, senzillament és gent que ha trobat una feina”.
    El portaveu de l’executiu i ministre de Finances va insistir que després d’un lustre de crisi econòmica “seria agosarat parlar de recuperació”, malgrat els indicadors positius dels darrers mesos com aquesta creació de llocs de feina o l’augment d’obertures de nous comerços. “De moment, s’ha de consolidar l’aturada de la caiguda”, va manifestar.
TRES DECADA QUATRE PETITS EMPRESARIS HAN PRESENTAT LA LIQUIDACIÓ DE L'IGI
Dimecres passat finalitzava el període de liquidació de l’impost de societats, del d’activitats econòmiques i de l’IGI. El ministre portaveu va donar llavors un primer balanç de la xifra de declaracions, que ahir va actualitzar i que han millorat de manera notable en el punt més feble: el de l’IGI dels petits empresaris, obligats a presentar-lo semestralment. Sobre un nombre potencial de 4.200 declaracions se n’han presentat 3.147, el 75%. La proporció facilitada la setmana anterior era del 60%. “És una xifra que ens ha de fer estar encara més tranquils”, va indicar el ministre. “És un compliment molt elevat”, va afegir. Ara toca fer la tasca d’anàlisi de la documentació facilitada per comprovar “el grau de comprensió” amb relació als processos de declaració.
    Pel que fa a les empreses obligades a fer declaracions mensuals i trimestrals, Jordi Cinca va parlar de “consolidació”. El grau d’acompliment de les primeres és del 100% (són 200) i, respecte a les segones, de 1.600 possibles se n’han formalitzat 1.544. Per tant, l’acompliment també frega el 100%.
    Respecte a l’impost de societats, l’Agència Tributària ha recollit 3.771 liquidacions de 4.200 possibles (Cinca va insistir que aquest darrer és un nombre potencial que no ha de ser el real). Amb les liquidacions de l’impost d’activitats econòmiques ha succeït l’anècdota. L’executiu calculava que rebria unes 2.800 liquidacions i les han superat, amb 2.897. “És un altíssim nivell de compliment, és un primer pas per a la consolidació del sistema fiscal”, va afirmar.

ORIGINAL DIARI D'ANDORRA

http://www.diariandorra.ad/index.php?option=com_k2&view=item&id=27041&Itemid=380 

No hay comentarios: