Buscar este blog

miércoles, 10 de noviembre de 2010

Els comerciants del Pas de la Casa viuen de primera mà la confusió dels turistes respecte a l’obertura dels comerços del Principat els diumenges, després que el Govern anul·lés el decret que obligava a tancar vuit diumenges a la tarda quan ja s’havien complert cinc tancaments.

Els comerciants del Pas de la Casa viuen de primera mà la confusió dels turistes respecte a l’obertura dels comerços del Principat els diumenges, després que el Govern anul·lés el decret que obligava a tancar vuit diumenges a la tarda quan ja s’havien complert cinc tancaments.
Segons ha explicat el vicepresident de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Michel Serres, “ens trobem que molta gent que ens visita els diumenges s’afanya a fer les compres durant el matí perquè pensa que a partir de les dues del migdia les botigues estan tancades”. Però més enllà dels visitants de la localitat, Serres ha posat la llum d’alarma en el fet que moltes agències turístiques franceses tampoc no tenen clars els horaris. “El cap de setmana passat vaig estar en un saló a Lió i gairebé totes les agències presents asseguraven que a Andorra els diumenges els comerços estaven tancats tot el dia”, ha exposat Serres.
En aquest sentit, Serres ha demanat que el Govern “faci més publicitat” per donar a conèixer els horaris dels comerços: “Quan va entrar en vigor el decret es van fer campanyes per explicar-ho, però ara ningú no ho explica i això genera confusió. Però ja ens han dit que abans de tres anys la gent no ho assimilarà.”

Recuperar vendes
Des d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, el grup de comerciants que va iniciar un projecte privat per promocionar-se a Franca, també s’ha detectat aquest problema, i el seu portaveu, Jean Jacques Carrier, ha assegurat que en les primeres campanyes publicitàries que duguin a terme “es dirà que els diumenges les botigues són obertes”.
El portaveu del grup de comerciants ha explicat que són molts els turistes que pregunten pels horaris. “Aquesta vegada el boca-orella ha calat, però cal donar a conèixer la nova situació”.
Carrier ha recordat que tot i que encara no han pogut fer cap campanya perquè els falten adhesions (encara no arriben als 100 associats) i diners, la seva voluntat és “canviar la figura del Pas de la Casa, dinamitzar-lo i fer campanyes en zones properes de França que es trobin com a molt a uns 300 quilòmetres”. Tot i així, de moment segueixen treballant a poc a poc per aconseguir els recursos necessaris.
Des de les dues agrupacions de comerciants, però, es té la mirada posada al pont que comença a partir de dijous a França, ja que hi veuen una oportunitat per recuperar les vendes que fins ara havien afluixat força.

ELS COMERCIANTS PREVEUEN MÉS VENDES DE TABAC PERÒ SENSE EXCESSOS

Els botiguers del Pas de la Casa miren amb optimisme la pujada del preu del tabac a França. Des de dilluns els fumadors han de pagar uns 30 cèntims més de mitjana per un paquet, que situa el seu preu en 5,90 euros.
Així, tant des de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa com des d’Iniciativa Publicitària del Pas, han explicat que quan s’introdueix una mesura d’aquest tipus al país veí normalment els establiments fronteres venen més, ja que s’incrementa el marge de diferència del preu amb el d’Andorra. Al Principat, després de l’últim augment de preus el mes de maig, el paquet es ven aproximadament a 2 euros en funció de la marca i l’establiment.
Tot i que establiments del Principat continuen venent el tabac a gairebé 4 euros de diferència, els comerciants del Pas no esperen una arribada massiva de clients que facin grans compres, ja que tal com ha assegurat el vicepresident de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas, “els controls a la duana fan que els clients no s’emportin més paquets dels permesos”.
Els propietaris dels comerços del Pas de moment no tenen constància que el Govern tingui prevista una nova pujada del preu del tabac per ajustar el diferencial amb França. Aquest argument sí que es va utilitzar la primavera passada, quan es va augmentar el preu del paquet de tabac al Principat per disminuir-ne la diferència amb Espanya i així evitar possibles casos de contraban.

No hay comentarios: